tiistai 2. syyskuuta 2014

toinen kappale kurssista kolme: ympäristöekologia

Kappaleen aihe on kuinka ihmiset ovat vaikuttaneet ekosysteemeihin ja kuinka  ne ovat muuttuneet ihmisten vaikutuksesta.

Tämän kappaleen käsitteitä:

 abioottiset tekijät = eliöihin vaikuttavia ympäristön elottomia kemiallisia ja fysikaalisia tekijöitä. 

luonnonsuojelu = toiminta, jonka tarkoituksena on vaalia alkuperäistä luontoa, luonnonvaroja, elinympäristöjä ja luonnon monimuotoisuutta

Omassa elämässäni olen kohdanut kappaleen aiheen ilmastonmuutoksen merkeissä. Sikäli kun ihmiset ovat aiheuttaneet kasvihuoneilmiön, niin voidaan sanoa, että ihminen on muuttanut eliöiden abioottista ympäristöä päästämällä ilmakehään saasteita. Tämä on jo näkynyt omassakin elämässä viime kesänä, kun olen huomannut paikallisen eliöyhteisön laajenevan ja yhä eteläisempiä ja uusiakin lajeja näkyy paikkakunnalla. Tämä kaikki vaikuttaa paikallisen ekosysteemin muuttumiseen.

Kappaleen tehtävistä valitsin tehtävän 1
1.a) HYPOTEESIT:

  •  Maatalouden vähetessä ja väkiluvun kasvaessa yhä useammat pellot raivattiin ja rakennettin rakennuksia ja kaikkea muuta, jolloin kottaraiselle ja ruiskaunokille ei riittänyt elintilaa. 
  • Maatalouden kehittyessä alettin käyttämään eläimille haitallisia kemikaaleja, mikä saattoi vaikuttaa suoraan kottaraiseen ja ruiskaunokkiin tai sitten kottaraisen ravintoon ja sitä kautta siihen.
b.) Tutkittaisiin historiasta 60- ja 70-luvun rakenneuudistuksista ja maatalouden muutoksista, väkiluvun kasvusta ja ilmasto oloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti