tiistai 2. syyskuuta 2014

kurssi 3 alkaa

Ensimmäisessä kappaleessa tutustuttiin vähän kurssin sisältöön ja aihepiireihin ja tutustuttiin ensimmäiseen aiheeseen. Tärkein oppimamme asia oli varmasti ekosysteemi ja sen toiminta.

Käsitteitä:

Ekosysteemi = toiminnallinen kokonaisuus, johon kuuluu kaikki jollakin yhtenäisellä alueella elävät eliöt, niitä ympäröivä eloton luonto ja eliöiden vuorovaikutus siihen

alkuaineiden osalta maapallo on suljettu systeemi = alkuaineita ei tule maapallolle lisää

Auringon säteilyenergia sitoutuu kemiallisena energiana niissä muodostuviin orgaanisiin yhdisteisiin

Energian ohivirtaus = lämpö

Ensimmäisen kappaleen aiheita olemme voineet kohdata omassa elämäsämme esimerkiksi ekosysteemin kohdalta. Me ihmiset sijoitumme ekosysteemiin huippupetoihin sillä me syömme muita eläimiä eikä muut eläimet tai eliöt käytä meitä ravinnoksi tai uhkaa meitä.
Valitsin kappaleen tehtäväksi tehtävän 1

kohta e.) Laatikon koko kuvastaa suoraan kuinka paljon eliöitä ja eläimiä laatikkoon kuuluu. Mitä isompi laatikko, sitä enemmän eläin/ kasvikunnan lajeja sinne kuuluu. tämä taas selittyy sillä, että jokaisen laatikkoon kuuluvat lajit syövät sen vasemman puolen laatin lajeja, mistä johtuu laatikoiden eri kokoisuus. Hajoittajat taas puolestaan hyötyvät kaikista yllä olevista laatikoista eli kaikista eliö- ja eläinlajeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti